Thursday, 16 February 2017

Ibu and Abang Muhammad

Pagi pagi ni..
Muhammad(anak pertama), batuk tak berhenti.. Ibu dah risau.. Sampai pikir abg ni kene batuk berkokol ke..

Batuk batuk tak berhenti ni... Sampai sakit sakit perutnya bila batuk..

Selalunya bila batuk and selsema, abi muhammad memang akan buat treatment wap untuk Muhammad. Tapi kali ni asik tergendala ja.. Sebab banyak hal..

Nak jadi halnya.. Dah dua minggu Muhammad batuk tapi xelok elok.. Tapi pagi tadi memang worst.. Dag muntah kan kahak,  seketul besar..

Tapi tengok meleleh lagi hidungnya dengan HINGUS HIJAU 😩😩😩

IBU memang takleh tahan lah..

Bawak lah pi klinik..
And kene buat treatment gas tula macam biasa.

Actually Muhammad nidah lama gila tk buat bnd tu kat klinik.. Salu abinya yang buat kat umah guna water heater je.

And paling menkjub and mengagumkan.. Muhammad tak NANGIS punnn.. Plus dia sendiri nak pegang MASK tu.. Siap tolak tangan ibu.. Tak bagi pegang..

Hehe.. ANAK IBU DAH BESAR 😭😭😭

guess whatttttt

Masa buat tak muntah pun..
Dalam keta muntah selambakkkk susu plus kahak plus hingus..

Uwaaaa tak tau lah apa bau dalam keta ibu tu.. Streas tengok keta tu kotor gilaaa

Bila laaa nak tuka leather seat tahhhh

Wednesday, 15 February 2017

Facial Soap #maryjardin


KELEBIHAN FACE SOAP MJ

🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯

✔ Lebih soft dari sabun biasa kerana diperbuat daripada susu kambing sepenuhnya tanpa air

✔ Life shelf : 6 bulan dari manufacturing date.

✔ pH sabun yang beralkali tidak sesuai untuk pembiakan bakteria.

Antara 10 bahan terkandung dalam FS;

🍬 Bentonite Clay: bagus untuk mencuci pori.

🍬Oat: bertindak sebagai scrub/lulur yang menanggalkan sel kulit mati. Oat juga melembutkan kulit.

🍬Zinc Oxide: merawat jerawat & inflammation.

🍬 Goat milk: mampu menggantikan sel kulit baru.

🍬Olive oil

🍬Honey: olive oil, honey,  & goat milk bagus utk lembapkan kulit disamping kekalkan kelembapan semulajadi.

🍬 4 jenis minyak tambahan yang mudah meresap ke dalam wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit
,📌palm oil
📌coconut oil
📌castor oil
📌lavender oil

🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
Apa FS buat ke atas wajah kita?
1. Mencuci pori
2. Menghilangkan radang
3. Melembapkan kulit

👆 Sabun ini sesuai untuk pengguna yang mengalami masalah kulit kering, eczema, psoariasis,kulit sensitif & wajah berjerawat merah menyala.

❌ Tanpa paraben: boleh mengurangkan risiko kanser.

Alami perubahan kulit sihat & halus bak kulit bayi dengan Facial Soap dari Mary Jardin.

CARA PENGGUNAAN FACE SOAP
🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯

👑 Penggunaan facial soap adalah 2 kali sehari. Pagi dan malam

💣💣Dilarang menggunakan facial soap secara berlebihan utk mengelakkan strip off natural oil pada layer kulit.

🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮🍮
Tips jimatkan kegunaan sabun : Potong kecil2 & simpan di tempat kering. Sebiji sabun dianggarkan untuk kegunaan sebulan 👍

Tuesday, 14 February 2017

i am a dentist and beauty consultant of MARY JARDIN


What is Mary Jardin?


Merupakan Produk Penjagaan Wajah yang Organik dan Natural

Dihasilkan dan di formulasi oleh Dr Maryam Al batul Azizuddin
Merupakan bekas Doktor Perubatan yang pernah berkhidmat di klinik pakar kulit

Baru dilancarkan pada bulan 2016, Alhamdulillah banyak Kesan Positif yang diterima oleh pelanggan dan pengguna Mary Jardin

Setelah 6 Bulan berada di  Pasaran Online, kini #maryjardin mengorak langkah menerajui padaran offline

Mary Jardin sesuai untuk semua jenis kulit.

Amat sesuai bagi sesiapa yang mencari produk penjagaan kulit yang ringkas dan tidak menggunakan KRIM SIANG @ MALAM

Terdiri daripada 4 ITEM sahaja

FACIAL SOAP


FACE OIL




MASK


SERUM



BASIC SET mengandungi 3/4 item

FACIAL SOAP, FACE OIL , MASK




HARGA ASAL : RM 175
PREORDER PROMO : RM 150+8

Grab your Promo while stock last

PM 0176166997

Ur MJ's Dentist